Translate

donderdag 26 april 2012

Tourdu

Griekse vegetarische ovenschotel, uit het kookboek Passie voor koken. Hierin komen diverse sociale kookplekken en hun recepten in Amsterdam voor. Tourdu is een recept van restaurant Linnaeushof (HVO-Querido).
Vandaag lever ik ook hier een kwartiertje eerder af... er wordt naar Cirque du Soleil gegaan vanavond.
Ik heb vandaag de hele dag rondgefietst en met diverse collega's van mijn werk gesproken.. kom volslagen leeg thuis, maar wel lekker op tijd.
De schotel is grotendeels de dag ervoor al gemaakt, dus de eierlaag maak ik, terwijl de over voorverwarmd.
Daarna de schotel een half uurtje er in en hop weg....

Ik op de bank... gesloopt.....


1 gehakte ui,
2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie
900 gram courgette, in plakjes van ½ cm gesneden
3 tot 5 tenen knoflook
400 gram tomaten in blokjes
1 à 2 eetlepels tomatenpuree
zout, peper, suiker
¼ theelepel oregano
4  eieren
75 ml melk
225 gram feta
geraspte nootmuskaat 

Bak de courgettes in de hete olie goudbruin. Haal uit de pan en zet even weg. Fruit de ui glazig in hete olijfolie, voeg de helft van de knoflook er aan toe en blijf roeren tot ze iets zacht zijn geworden. Voed ge tomaten toe en laat nog eens 10 minuten koken tot het een saus geworden is. Doe er eventueel nog wat tomatenpuree bij en breng het geheel op smaak met zout, peper, een snufje suiker en oregano. Bedek een grote, vuurvaste schaal met de schijfjes courgette en voeg de saus toe. Klop de eieren los met de melk, meng er de feta, nootmuskaat en peper door en schenk het mengsel over de saus. Laat circa 30 minuten onafgebroken stoven in een op 190º C voorverwarmde oven tot er luchtbellen ontsnappen  en zich een goudbruin korstje gevormd heeft. Dien deze Griekse vegetarische ovenschotel naar keuze warm of koud op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten