Translate

dinsdag 17 april 2012

Farfalle met groenten, paddenstoelen en geroosterde walnoten

Pasta zou het worden en iets met de paddenstoelen die in de krat zaten...
Had nog een zakje gedroogde shi-takes liggen, dus de zaak was beklonken.

Ikzelf zou de versie zonder paddenstoelen en walnoten doen en een tartaartje rul bakken.
Lekker, snel en simpel....

In de pisregen de pan afleveren en weer huiswaarts met een paar zelfgemaakte bonbons.... mjam


350 gram pasta
120 gram walnoten
2 aubergines
2 courgettes
2 rode paprika's
  of
800 gram roerbakgroenten
2 bosuitjes
200 gram champignons
200 gram shiitake
2 eetlepels olie
1 blik tomatenblokjes
1 glas droge witte wijn
Parmezaanse kaas 






 

Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin. Maak de groente schoon, snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten. Voeg de tomatenblokjes toe met de witte wijn, peper en weinig zout. Laat de saus enkele minuten pruttelen. Roer er de ringetjes bosui door.
Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten er over. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten