Translate

woensdag 11 april 2012

Gegrilde witlof met tomaten-relish, gebakken aardappel en een burger

Lekker snel en simpel...
Onder dreigende luchten snel naar huis en de aardappelen in de oven..
Tomaten-relisch gemaakt en met 2 grill pannen de witlof gegrild. Burgers bakken.. heb alle pitten én oven in gebruik.
Ontdek bij het inpakken dat mijn alufolie op is... anders inpakken maar en hop de hort op.

Ik wordt met open armen ontvangen, ik ben lekker vroeg en dat wordt gewaardeerd.
Complimenten over het eten vorige keer.....
Op de fiets besluit ik vaker vis voor te schotelen... daar zijn ze allemaal dol op


500 g witlof
4 tomaten, fijngehakt
1 sjalotje
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
4 el extra virgine olijfolie
2 el gehakte bieslook

Maak eerst de relish. Meng de olijfolie en azijn goed. Breng op smaak met wat peper en zout.
Scherp er dan de tomaat, het fijngesneden sjalotje en de bieslook door.
Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden. Verwijder de bittere harde kern. Verhit de
grillpan. Kwast de witlof aan beide kanten in met olijfolie. Grill de wittlof om en om bruin en
krokant in ca. 10 minuten.
Doe de witlof op een grote platte schaal. Schep de tomaten relish er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten