Translate

donderdag 12 april 2012

Aardappelen met tomaten, ui, kruiden en kaas uit de oven

Ik ging alvast de aardappelen even koken en alvast in plakjes snijden... dat zou me werk schelen op de donderdag. Uiteindelijk zal ik alles te snijden en stond voor het slapen gaan de schotel (afgedekt) in de koelkast.
Wel prettig want het moet zo'n 3 kwartier in de oven.
Bij thuiskomst meteen de oven aan, schotel - na opwarming - erin en voila!
Heb ik zelfs nog tijd om nog wat boodschappen te doen voor mijzelf......

Sla gemaakt, dressing in een bekertje en dan maar wachten op de ...... PING


1 kilo aardappels
3 tomaten, in plakjes
3 takjes oregano, blaadjes gerist en gehakt
75 g kaas, geraspt
1 middel grote ui, in ringen
100 ml olijfolie
grof zeezout
peper uit de molen


Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout beetgaar. Laat ze even afkoelen en snijd ze plakjes van 1 cm. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Doe een dun laagje olie in een ovenschaal. Doe de helft van de aardappelen in de schaal en beleg ze met de helft van de uienringen en dan met de helft van de tomaten. Bestrooi met wat zout en peper en wat oregano. Dek af met een laagje kaas. Begin weer overnieuw met het stapelen van aardappelen, ui, tomaten en kruiden. Dek af met de rest van de kaas. Bak 45 minuten in de oven. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten