Kan niet wachten om naar huis te gaan, er is een terras gelegd. Volledig verguld... zozeer dat ik geen foto maak.
De peiepers worden de oven ingeschoven en de wortelen gekookt, gestampt en gekruid.
De vis paneer ik met paneermeel uit Spanje (met knoflook).. ruikt geweldig.
Zelf heb ik de gewone paneermeel, piepertjes en een restje bindsla..
Jammmm
Had nog leuker geweest als ik dit op mijn nieuwe terras gegeten had... moet nog effe wachten
750 g aardappelen vastkokend, schoon geboend en in parten
5 el olijfolie
2 takjes verse rozemarijn (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
5 tenen knoflook, in de schil
8 winterwortels, in blokjes
1 zak kabeljauwfilet (diepvries, 750 g), ontdooid
1 ei, losgeklopt
6 el paneermeel
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
1 citroen, uitgeperst
Kook de aardappelparten 10 min. in een bodem water met een
beetje zout. Giet de parten af en laat even afkoelen. Verwarm intussen
de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelparten om met 3 el olijfolie
en bestrooi ze met zout. Leg ze met de takjes rozemarijn en de tenen
knoflook ertussen op de bakplaat. Bak de aardappelparten in de oven in
20 min. goudbruin, schep af en toe om. Kook de winterpeenblokjes in een
bodem water met zout in 20 min. zacht en gaar. Dep de visfilets droog,
bestrooi ze ruim met zout en (versgemalen) peper. Haal de
kabeljauwfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het
paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de
visfilets in 6 min. op hoog vuur aan weerszijden bruin. Prak de
winterpeenblokjes grof en breng ze op smaak met de komijn, zout,
(versgemalen) peper en citroensap naar smaak. Serveer met de
ovenaardappeltjes en de visfilet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten