Translate

dinsdag 10 april 2012

Eiercurry met zilvervlies rijst

Daags na Pasen.... iets met eieren dus. Nou ja, eigenlijk de eerste werkdag op dinsdag en iets makkelijks.
De curry is in de basis de avond ervoor gemaakt, de eieren al gekookt.
Bij thuiskomst alle eieren doormidden en voorzichtig  door de saus. De rijst gekookt en hoppa ! samen met de in Aken gekochte plinten naar de familie.
Heb ontdekt dat ze met Pasen altijd eiercurry eten... wel een andere versie.

Terwijl ik wegloop gaat de telefoon... ik heb ook avonddienst ....


6 eieren
1 ui, grofgehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember van ca. 2 cm, geschild en geraspt
2 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
400 g vastkokende aardappels, in blokjes
4 el zonnebloemolie
1 stuk kaneel
6 kardemom peultjes
6 kruidnagels
1 (rode) ui, grof gehakt
3 laurierblaadjes
400 g gepelde tomaten
1 tl bruine suiker
Kook de eieren hard en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze.
Meng de ui, knoflook, gember, kurkuma en chilipoeder en stamp ze fijn in een vijzel. Je kunt ook de keukenmachine of staafmixer gebruiken.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes aardappel goudbruin. Haal ze uit de olie en zet apart. Voeg dan kaneel, kardemom en laurierblad aan de olie toe en bak een minuutje. Voeg de rode ui toe en bak deze tot de ui zacht is. Voeg dan het gepureerde uien-kruidenmengsel toe. Bak alles 5 minuten. Voeg de gepelde tomaat en suiker toe en breng aan de kook. Als het kookt kun je de aardappels en eieren in de saus scheppen. Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus ingedikt is. Check tussen door of het niet te droog wordt. Voeg anders een klein beetje water toe.
Serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten