Het weer is niet echt geweldig dus een lentestamppot is wel op z'n plaats.
In de snertpan wordt in eerste instantie de peieper gekookt en de pot gestampt...
Hierna de verdeling van gezin en mijzelf en tussen de buien door afgeleverd.
De pan wordt de dag erna ingeleverd, juist als ik met een paar bezig ben om stenen de tuin in te slepen.... er wordt een handje geholpen......
Ik maak die dag voor de sjouwers de pasta van 2 dagen terug, die is lekker én snel.... fijn dat door al dat gekook het makkelijk wordt iets in elkaar te zetten..
|
|
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.
Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.
Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.
Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.
Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.
Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten