Translate

woensdag 1 februari 2012

Gegratineerde tortilla's met kidneybonencurry

Ok .... de niet-vegetarische dag vandaag.... Ik besluit om tortilla's te maken met wat rundergehakt mee te bakken.
Dit recept is snel en kan voor degene die geen kaas mag makkelijk gemaakt worden (door niet te gratineren).
Besluit wel wat geraspte kaas mee te geven, mocht ze er toch behoefte aan te hebben.
De avond ervoor is de guacamole al gemaakt en een lichte dressing voor de bijgeleverde ijsbergsla.
 Is een beetje gedoe om ze te vervoeren. Heb ze in aluminiumfolie gewikkeld en per twee ook in een krant. Gevoelstemperatuur is vandaag maakt het behoorlijk in de min en wil natuurlijk wel dat de maaltijd warm aankomt.
Ik kom bij mijn vertrek ook de man des huizes tegen... heb nu in ieder geval iedereen gezien.
Hoop dat ze het smaakt en dat het genoeg is.
Op een holletje naar huis, bedenken voor morgen.
Dan koken voor 8 !!!!!


1 grote ui
1 groene paprika
2 eetlepels olie
2 eetlepels milde Indiase currypasta
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 theelepel oregano
mespuntje kaneelpoeder
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels ananasblokjes
10 groene olijven zonder pit
1 blik rode kidneybonen (425 ml)
4 wraptortillas
50 g geraspte belegen kaas

Ui pellen en in stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. In een pan olie verhitten en de ui en paprika ca. 5 miuten al omscheppend bakken. Currypasta erdoor roeren. Tomatenblokjes met sap erdoor roeren. Oregano, kaneelpoeder, rozijnen en ananasblokjes toevoegen en op laag vuur ca. 5 minuten verwarmen. Intussen olijven in plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bonen laten uitlekken en door tomatenmengsel roeren. Olijven toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen, niet meer laten koken. Bakplaat invetten. Op helft van elke tortilla 1/4 deel van bonenmengsel scheppen, dubbelklappen, bestrooien met kaas en op bakplaat leggen. Ca. 3 minuten onder grill bakken. Lekker met zure room of avocadodip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten