Translate

woensdag 22 februari 2012

Kalkoenragout met zuurkool

Gisteren zoveel mogelijk voorbereidt.... Zelfs de puree en de aardappeltjes die los worden gekookt staan in een pan. Heb voor het gezin een set gemaakt, voor mijzelf heb ik een kleine versie.....
Bij thuiskomst de piepers op, de ragout en zuurkool zachtjes op het vuur. De puree gaat op het laatste moment in de magnetron.... en klaar!
Aangekomen bij het gezin blijkt het vijf voor zes.... heb ik toch goed in schema gedaan.
Thuisgekomen staat mijn portie te pruttelen en kan ik ook snel aan tafel.
Heb geen voorbereiding voor morgen, maar besluit voor mezelf stoofvlees te maken. Terwijl ik dit typt begint het huis vol heerlijke geuren te raken....


400 gram kalkoenfilet
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
Mespunt kaneel
1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
2 (rode) uien
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
2 eetlepels bloem
3 dl bouillon
800 gram zuurkool






Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door. Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
Maak de ui en de bleekselderij schoon. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin. Bak de ui en de bleekselderij kort mee. Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen. Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan. Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten