Translate

dinsdag 21 februari 2012

Mexicaanse witlofschotel met tortillachips

Ok... relaxte dag....
De boodschappen waren binnen, het recept simpel en redelijk snel.
Ik moet zeggen dat het weer een andere manier is om witlof te eten en lekker.
De overgebleven tortillachips meegeleverd, samen met een bakje guacamole.
Bij het inpakken om weg te brengen mijn eigen portie in de oven.
Het weer is lekker en het is licht nog buiten !!
Bij thuiskomst klinkt het wekkertje... ook ik kan aan tafel.......


9 stronken witlof
1 pot Mexicaanse bonen van Hak
1 blikje rode kidneybonen
4 tomaten
selderiezout
halve zak tortillachips (naturel)
300 g geraspte, oude kaas

Verwijder de pit en bittere kern van de witlofstronkjes en snij de stronken in drieën in de breedte. Zet ze op het vuur in een pan met een beetje water. Kook beetgaar in 5 minuten. Vet een ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Verdeel de Mexicaanse bonen en de kidneybonen erover. Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de schotel, bestrooi de plakken tomaat naar smaak met wat selderiezout. Verkruimel de tortillachips licht en verdeel een dikke laag over het mengsel. Strooi de geraspte kaas over de chips en zet het geheel 20-30 min. in de oven op 180 graden zodat de kaas mooi goudkleurig bruin wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten