Translate

donderdag 16 februari 2012

Vegetarische rol


 Voor mijn verjaardag kreeg ik een schil-haai.... tsja en dan moet je wel een recept bedenken waar je um kan gebruiken.
In een oude Allerhande had ik een recept gescheurd met de geweldige titel... vegetarische rol.
Leek me wel bijzonder om met een soort rösti een rol te maken dus aan de slag.
Piepers  geschild, geraspt en gebakken, spinazie gewokt, geitenkaas, basilicum en gegrilde paprika's in de aanslag.
 Alles in een rijtje en rollen.. snel folie er om want heb niet het idee dat het blijft zitten en in de ijskast.
Vandaag was het een kwestie van plakken snijden, 10 minuten in de oven en voila !

Grappig is dat het bakpapier er goed afgaat en de de "rol" redelijk goed blijft zitten.

Wel een gepuzzel om het mee te krijgen, besluit het in een braadslee te vervoeren, dus bakpapier er in en erop.. alufolie erom, dekentje en hoppa...
Wel bij binnenkomst geroepen dat het echt geen pizza was.
Helaas kenden ze het recept wel, maar vonden het heerlijk...


1 kg aardappelen iets kruimig, geschild
4 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak spinazie (300 g)
1 potje gegrilde paprika's (295 g), uitgelekt
250 g zachte geitenkaas 55+ (Bettine Blanc), in stukken
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan. 
Verhit in een wok 1 el olie, voeg de knoflook en spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit.
Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie. 
Snijd de rol in 6 plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten