Translate

donderdag 30 januari 2014

Rijst met shiitake, sugar snaps en geschaafde bloemkool

Veel aan het koken deze week, een makkelijk recept vanavond. Omdat mijn schalen zijn uitgeleend gaat alles in een pan. Bij het afleveren keuvel ik even bij en ga dan weer op huis aan.... binnenkort weer uitzoeken wat ik volgende week weer ga maken.


300 g zilvervliesrijst
200 g sugar snaps, schoongemaakt
2 el olijfolie + voor erover
3 el boter
150 g prei, fijngesneden
200 g kleine shii takes, schoongemaakt
1 blikje crispy maïs, uitgelekt (200 g)
3 el peterselie, fijngesneden
1 kleine bloemkool, schoongemaakt op kamertemperatuur

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim water met zout gaar. Giet de rijst af en laat afkoelen. Kook de sugar snaps 1 min. in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Schep de sugar snaps om met 1 el olie. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de prei 5 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de shiitake toe en bak ze 5 min. mee. Voeg de rijst, maïs en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de rijst niet te lang, dan wordt het te droog. Verhit de grillpan voor. Leg de sugar snaps in de grilpan en gril ze 1 min. aan beide kanten.
Verdeel de gebakken rijst over 4 diepe borden, schep de sugar snaps ernaast. Leg de bloemkool in je ene hand en schaaf met de andere hand met een dunschiller de buitenkant van de roosjes boven de rijst. Druppel er nog wat olijfolie over. Geef er evt. ook de gegrilde bloemkoolplakjes bij.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten