Translate

donderdag 23 januari 2014

Spinazie-kaas-ui-rijst taart


De taart heb ik al een tijdje opgeslagen in mijn computer... een rare combinatie met rijst, maakt me nieuwsgierig. Heb een krappe planning, mijn collega op het werk denkt dat ik het net op tijd afkrijg. Hoewel het krap-an is, wordt het op tijd afgeleverd... druppend van de regen.
Even later krijg ik een sms met hoe het eruit ziet... én dat het lekker is.


400g spinazie
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
snufje chilivlokken
300g courgettes, in blokjes
100g risotto rijst
100 g rijpe cheddar, geraspt
2 grote eieren en 1 middelgroot ei
1 el Dijon mosterd
500g kruimeldeeg
2 el melk
2 tl sesamzaadjes

Was de spinazie en zet het op in een grote pan met alleen het aanhangende water. Warmte voor 1-2 minuten op tot het een beetje geslonken is, dan in een vergiet en laat afkoelen. Eenmaal koel, knijp het overtollige water eruit en hak het fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten tot het zacht is. Voeg de knoflook en chili vlokken toe, en bak ze gedurende 1 minuut meer. Meng dit - in een kom - samen met de spinazie, courgette, rijst en kaas goed door elkaar.
Klop de 2 grote eieren met de mosterd, een snufje zout en een de versgemalen zwarte peper. Voeg toe aan het spinaziemengsel en meng goed. Verwarm de oven voor 200C/180 C hetelucht/gasstand 6, plaats een bakplaat in de oven om mee te verwarmen. Snijd het deeg in tweeën en rol 1 stuk uit op een met bloem bestoven werkvlak tot je een blad van ± 32 x 17cm. Plaats in een 30 x 15cm bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Rol het resterende stuk deeg op dezelfde grootte .
Schep het spinaziemengsel in de taartbodem. Klop de melk met het medium ei, dan kwast de randen van het deeg er mee. Leg het andere vel deeg erover en druk zachtjes aan. Bestrijk de bovenkant met een beetje losgeklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Plaats de vorm op de voorverwarmde bakplaat en bak gedurende 10 minuten , verlaag dan de temperatuur tot 160C/140C hetelucht/gasstand 4 en bak nog 30 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat het eerst 10 minuten rusten vóór dat je het aansnijdt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten