Translate

woensdag 22 januari 2014

Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

Weinig inspiratie... kom bij de AH een recept tegen en besluit dit te maken. Gooi nog wat restjes erdoor, zoals paprika, bloemkool...
Hou een restje over en smikkel daar later in de week van.


250 g couscous
7 el olijfolie
1 rode ui, grofgesnipperd
4 tl gemalen komijn
600 g spitskool, gesneden
420 g vegaballetjes
150 g mangochutney
1 bakje koriander, grofgesneden

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout.  Serveren met de balletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten