Translate

woensdag 15 januari 2014

Ovenrisotto met bloemkool, gruyère & knapperig broodkruim

Nieuw jaar... nieuwe kansen ! In ieder geval tot ik aan mijn nieuwe baan begin. Voor de kapper wordt het risotto... uit de oven ! Ziet er goed uit, ruikt ook geweldig. Morgen eerst wegbrengen en dan mag ik ook aan de hap.


1 kleine bloemkool in roosjes
2 kleine uien gesnipperd
1 teen knoflook in dunne reepjes
200 gr arborio risottorijst
125 ml witte wijn
500 ml bouillon (kip of groenten)
200 gr geraspte gruyère
2-3 sneetjes witbrood

Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Giet ze af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan. Voeg de ui toe. Bak hem al omscheppend gedurende een minuut of 5, voeg de knoflook toe, laat hem 1 minuut meebakken en voeg dan de rijst toe. Bak dit al omscheppend nog een minuut of 2 mee. Blus alles  af met de witte wijn en voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Schep de gekookte bloemkool erdoor en voeg de kaas toe.
Zet de deksel op de pan en bak de risotto in ongeveer 25 minuten af in de oven, of tot alle vloeistof is opgenomen.
Maal intussen het droge brood in de keukenmachine of hak het even fijn met een scherp mes.
Haal de deksel 5 minuten voortijdig van de pan in de oven (pas op!! heet!) en bestrooi de risotto met het broodkruim.
Laat even mooi bruinen en dien op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten