Translate

donderdag 30 januari 2014

Geitenkaas quiche met cheddar en geroosterde paprika; Spinazie salade met venkel en Bulghursalade met granaatappel & geroosterde pompoen


Op mijn werk moet een een catering regelen voor 6 personen. Onze vaste cateraar heeft het druk en kan niet garanderen dat het lukt.......  ik trek m'n stoute schoenen aan en zeg dat ik ook wel wat kan maken. Ze gaan akkoord met een quiche en 2 salades. Ik moet de gezellige werk-borrel eerder verlaten om te koken, maar dat mag de pret niet drukken. In de ochtend met tassen vol naar het werk....ben benieuwd wat ze er van vinden


Bladerdeeg voor hartige taart (ca. 7 a 8 plakjes)
4 eieren
3 dl slagroom
200 gr geraspte cheddar
150 gr geitenkaas in kleine blokjes gesneden
180 gr gegrilde rode paprika’s, in dunne reepjes
zout & peper naar smaak

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quiche vorm in met boter, leg de ontdooide plakjes bladerdeeg er in. Zorg dat er geen openstaande randen of kieren in het deeg zitten.
Klop de 4 eieren luchtig, doe de slagroom erbij en klop daarna rustig de geraspte cheddar erbij en de blokjes geitenkaas er door heen. Snij 2/3 van de gegrilde paprika in kleine stukjes en doe deze ook door de vulling. Nogmaals alles rustig door elkaar mengen. Daarna de vulling op de taartbodem schenken.
Zet de quiche 15 min. in de oven. Na 15 min. het overige gedeelte (1/3) van de geroosterde paprika’s op de quiche leggen en nog zo’n 10 min in de oven zetten.


200 gram spinazie
1 (ongeveer 200 gram) venkel
2 avocado's
20 zwarte olijven
60 gram pijnboompitten
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
20 blaadjes basilicum
2 theelepels knoflookpoeder 
2 theelepels peper
snufje zout

Verdeel de spinazie over twee borden (of leg in een schaal).
Snij de venkel in reepjes, de avocado in plakken en de olijven doormidden.
Verdeel de venkel, avocado en olijven over de salade.
Snij de basilicum klein en meng in een schaaltje met de ingrediënten voor de dressing.
Druppel de dressing over de salade.


300 g (volkoren) bulghur
citroensap
frisgroene olijfolie
1 kleine flespompoen
milde olijfolie
pitjes van 1 granaatappel
1 bosje lente-ui
1 bos peterselie
75 g pistachenootjes

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking. Meng de bulghur met een paar eetlepels citroensap en een flinke scheut frisgroene olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de flespompoen, verwijder zaadlijsten en snijd hem in dunne halve plakken, verdeel die over een bakplaat, bestrooi met zout, besprenkel met wat milde olijfolie en rooster ze goudbruin in ca. 10 minuten.
Pel intussen de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen. Snijd de lente-ui en peterselie fijn. Rooster de pistachenootjes goudbruin in de hete oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.
Meng de bulghur met de pompoen, peterselie, lente-ui, pistachenootjes en granaatappelpitjes en breng goed op smaak met wat citroensap, olijfolie en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten