Translate

donderdag 30 januari 2014

Marokkaanse runderstoof met pompoen


De stoof is al klaar... de rijst ook. Vandaag alleen in de bakjes doen en wegbrengen...... Komt een te leuke borrel tussen en een andere kookklus... Dan maar donderdagochtend wegbrengen.


1.2 kg stooflappen
1 kaneelstokje
1 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
2 kruidnagels
2 el bloem
2 uien
2 tenen knoflook
4 el olie
1 pot runderfond (ca. 450 ml)
1 blikje tomatenblokjes
1 flespompoen
1 bosje koriander
snufje zout, gemalen zwarte peper

Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met de specerijen, zout, peper en bloem. Snipper de ui en knoflook. Bak het vlees met ui en knoflook in porties aan en doe het over in een stoofpan. Voeg fond en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees in ca. 1 ½ uur gaar. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokken. Voeg de pompoen na 30 min. stooftijd toe aan het vlees. Bestrooi net voor opdienen met grof gesneden koriander. Eten met: couscous, gemengd met gewelde rozijnen en geroosterde pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten