Translate

woensdag 9 mei 2012

Zalm met sperziebonen en pesto in een pakje uit de oven

Vis vandaag weer, zalm. Een recept dat ook snel klaar is. Op mijn vrije dag zo aan het rommelen dat het ineens tijd werd om achter de pannen te kruipen.
Nieuwe aardappelen in de schil gekookt, ieder een goeie hoeveelheid sperziebonen.
Ruikt goed. Met 4 pakketjes in de braadslee en de piepers in een IKEA voorraadzak op de fiets ...
De tas en spullen van de vorige keer waren boven water dus die weer mee naar huis.
Ikzelf aan een tomatensalade, vleesje en een paar piepertjes die echt op moest..
Zo maar aan de afwas en klaar voor morgen !


2 handen sperziebonen
2 citroenen
2 stevige zalmfilets van ca 200 gr (met vel maar zonder schubben en graten)
2 eetlepels groene pesto
olijfolie
(zee) zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200ยบ.
Maak de boontjes schoon door de steeltjes er af te snijden en de puntjes aan de onderkant te laten zitten.
Halveer een citroen,
Scheur een strook aluminium folie van zo 1 meter af en vouw die dubbel. Leg daar nu een handje bonen op.
Leg daar boven op een zalmfilet met het vel naar onderen en schep daarop een flinke schep groene pesto.
Besprenkel dit met wat olijfolie en het sap van een halve citroen en bestrooi het geheel met wat zeezout en zwarte peper. Vouw de foli tot een dicht pakketje. Maak nu nog een zo zelfde pakketje en leg ze op een braadslee.
Zet de braadslee zo 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal het er dan uit,laat de pakketjes een paar min. staan rusten alvorens ze je ze openmaakt en controleer als de zalm gaar is.
Serveer de pakketjes zo op een bord,of pak ze voor het serveren voorzichtig uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten