Translate

woensdag 16 mei 2012

Tjap tjoy

Laat thuis... druk op werk en een aantal zaken moeten afmaken voordat ik een lang weekend in zou gaan.
Blij met de keuze voor de maaltijd, is lekker en snel.
Langer bezig met het snijden van alle ingrediënten, terwijl de rijst stond te koken.
Daarna de wok en in gedeeltes gaat alles de pan in. Gebruik een schaal met deksel om de tjap tjoy te vervoeren.
Zelf eet ik anders.. maar de dag erna zal ik de restanten van de groenten en kip ook gebruiken voor deze dis...


3 kipfilets (à 150 gram)
2 uien
1 kleine winterwortel
1 kleine rode paprika
1 prei
½ komkommer
125 gram champignons
± 2 centimeter gemberwortel
2 eetlepels olie
1 kippenbouillontablet
125 gram taugé

Kipfilets in reepjes snijden. Uien pellen, halveren en in plakken van ½ cm snijden. Winterwortels schillen, in lengte halveren en schuin in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne repen snijden. Prei wassen en schuin in dunne plakken snijden. Komkommer wassen, in lengte halveren, met theelepel pitjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Gember schillen en in plakjes snijden.
In wok olie verhitten. Gember en ui ± 1 minuut al omscheppend roerbakken.Kipfilet toevoegen en zachtjes  3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ½ minuut koken. Groenten (met uitzondering van taugé) erdoor scheppen en 3 minuten op redelijk hoog vuur roerbakken. Taugé toevoegen en nog ongeveer 1 minuut al omscheppend meebakken.
Serveren met witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten