Translate

donderdag 10 mei 2012

Geweldige spinazietaart

Een taart, spinazie... uit proberen voor een lunch waar ik binnenkort naar toe ga en iets mee moet nemen.
Ziet er lekker uit, ruikt goed. De bovenkant doe ik iets anders dan op het plaatje... met een maanzaad partroontje er op...
Terwijl de laatste minuut ingaat voor het bakken en het weer begint te regenen gaat de bel...
De familie is laat en komt langs mijn huis fietsen. Ze besluiten om zelf de maaltijd mee te nemen.
Gloeiend heet de taart uit de oven en in een tas... geen foto van het eindresultaat.


12 tot 14 plakjes bladerdeeg
100 gram fijngemalen hazelnoten
1 kilo verse spinazie
6 eieren
1 teentje knoflook
1 sjalotje
3 bolletjes buffelmozzarella
200 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel maanzaad

Verwarm de over voor op 200º C.
Roerbak de spinazie en laat goed uitlekken op keukenpapier, Meng daarna met de kaas en eieren. Bewaar 1 ei, Druk het bladerdeeg aan in een vorm tot boven de rand van de taartvorm van 26 cm doorsnede. Strooi de fijngemalen hazelnoten op de bodem, giet de helft van het groentemengsel daarover en leg de plakjes mozzarella erop. Doe vervolgens de rest van de spinazie in de vorm, snij (of steek met een vormpje) halve maantjes uit het overgebleven bladerdeeg en bedek daarmee de bovenkant. Kluts het ei, smeer dat over het bladerdeeg en strooi wat maanzaad erop.
Zet de groentetaart in de oven en draai de oven na 20 minuten op 180º C. De taart moet nu nog ongeveer 15 minuten verder garen voordat hij klaar is. Laat voor het snijden vijf minuten afkoelen of eet de spinazietaart koud. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten