Translate

donderdag 24 mei 2012

Aardappeltjes uit de oven, groentenschijf en salade

Een beetje aardappelen, vlees en groenten maaltijd.
Was niet echt een sprankelend idee, maar gewoon goed en lekker.
Ik had zelf nog 2 preien liggen en heb een hartige taart gemaakt.

600 gram nieuwe aardappelen, in blokjes van 2½ cm
1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie, of eenden- of ganzenvet
5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.

Verhit een beetje olijfolie of ganzenvet in een braadslee. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten