Translate

dinsdag 22 mei 2012

Gember-sinaasappel chow mein met quorn

Snel, simpel, groen.....
Valt verder eigenlijk niets meer over te zeggen....
Eerst deze maaltijd koken en wegbrengen... daarna snel kaasfondue maken voor de eetgroep.
Vriendin komt met de schone vaat bij mij eten...



1 sinaasappel
2 el sojasaus
4 el medium dry sherry
1 tl maizena
1 tl sesamolie
250 gram quornstukjes
4 cm verse gember
2 teentjes knoflook
zout
250 gram eiermie
3 el olie
300 gram broccoliroosjes

Was de sinaasappel en snij de schil heel dun af. Pers de sinaasappel uit. Meng in een kom de sojasaus met de sherry, maizena, sesamolie en sinaasappelschil. Roer de quorn erdoor. Schil de gember en snij in zeer fijne plakjes. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de mie toe en laat 4 minuten wellen. Haal de quorn uit de marinade. Verhit 2 el olie in een wok. Roerbak de gember en knoflook ongeveer 1 min op middelhoog vuur. Haal uit de pan. Roerbak de quorn 3 minuten in de olie en haal uit de pan. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de broccoli ongeveer 3 minuten. Voeg marinadevocht, sinaasappelsap, gember, knoflook en tofu toe en laat 2 minuten doorkoken. Giet de mie af en schep door het groentemengsel. Laat nog een minuut omscheppend meebakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten