Translate

donderdag 28 november 2013

Winter-tabouleh

Het is al bijna december en vandaag in ieder geval overdag niet erg koud. Alle groentes gaan in de
keuken machine en dat betekend dat de voorbereiding snel en soepel verloopt. Heb nog een pak naan brood en besluit deze erbij te geven... strooi nog wat pistachenootjes er over en klaar...
Op zaterdag wordt de schaal waarin het zat teruggebracht... Ze vonden het heerlijk, hebben er zelfs vrijdag van kunnen smullen en is er nog een beetje over wat kan dienen als een klein voorgerechtje bij het etentje dat ze organiseren..


200 g bulgur
zout en peper
1 winterpeen
¼ knolselderij
2 stuks topinamboer (aardpeer)
1 rauwe (gele of rode) biet
2 stengels bleekselderij
2 takjes bladpeterselie
2 takjes dille
1 citroen
2 el extra vergine olijfolie
1 granaatappel
2 el granaatappelmelasse (Turkse winkel: Nar Eksisi)
2 el Turkse yoghurt

Breng de bulgur met ca. 700 ml water aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken. Proef of de bulgur gaar is en kook indien nodig langer. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
Schil de wortel, knolselderij, topinamboer en biet. Haal de lange draden uit de stengels bleekselderij. Hak de peterselie en de dille fijn. Pers de citroen en meng met de olijfolie, zout en peper. Snij of rasp alle groenten in luciferdunne reepjes en meng luchtig met de kruiden. Snij de granaatappel in tweeën. Neem een helft in een open hand met de snijzijde naar beneden. Sla op de achterkant van de granaatappel en laat de korrels tussen je vingers door vallen. Meng alle groenten en de bulgur met de kruiden en de vinaigrette. Doe de salade in een grote schaal. Bestrooi met de granaatappel korrels. Schep er een klodder lekkere yoghurt op en schenk wat er granaatappelmelasse overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten