Translate

woensdag 6 november 2013

Italiaanse kip

Gisteravond staat een uurtje de kippetjes te pruttelen, kookt de rizoni en staat de mais te wachten. Beetje gek om soep te gebruiken als saus.....  Vandaag lever ik het eten af en piep een portie voor mezelf op, yammie! Kip is werkelijk boterzacht en smaakt geweldig. De pasta erbij is grappig, ziet er namelijk uit als rijst en voor de eerste hap verwacht je dat ook ....


1,5 kg drumstick
2 el bloem
3 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 groot blik/pak tomatensoep (geen vermicelli of balletjes)
125 ml droge sherry
handjevol platte peterselie, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bestrooi de drumsticks met zout, bestuif ze met bloem en bak ze in een grote koekenpan met 2 el olie op hoog vuur in ± 10 minuten rondom bruin. Schep ze in een ovenvaste braadpan en houd ze warm.
Bak in dezelfde koekenpan de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatensoep, de rest van de olie, de sherry en peterselie toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Schenk de saus bij de kip in de braadpan en braad de kip ± 1 uur in de oven.
Bestrooi met peterselie en serveer de drumsticks met wat rizoni of orzo met boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten