Translate

woensdag 27 november 2013

Paella

Al eerder dit gerecht bedacht... en terwijl we het over de rest van het jaar praten blijk ik voor de
familie nog maar 2x te koken. Een dacht op Sinterklaasavond. Omdat de goede sint uit Spanje komt bedenk ik voor hun paella, de vegetarische versie... Als ik er eerder aan gedacht had hadden de kappertjes ook pas volgende week deze maaltijd ontvangen... Nou ja. Zij krijgen um nu....


1 liter kippenbouillon
450 gram Surinaamse rijst
2 zakjes saffraan
1 flinke ui
1 teentje knoflook
1 grote tomaat
1 rode paprika
350 gram diepvries doperwten
500 gram zeevruchten
250 gram chorizo worst
1 mespunt piment
olijfolie

Maak de bouillon, snipper de ui, maak de knoflook schoon, snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in plakjes van 1 centimeter dik.
Bak de plakjes chorizo in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide zijden bruin. Doe ze daarna met 1 soeplepel van de bouillon in een braadpan en laat rustig stoven, terwijl je de ui en knoflook in de koekenpan fruit. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de bevroren doperwten met een mespunt piment toe en bak het geheel nog een paar minuutjes. Doe het groentemengsel in de braadpan bij de chorizo en voeg weer een soeplepel bouillon toe. Laat 5 minuten stoven.
Spoel ondertussen in een zeef de rijst totdat er helder water vanaf komt en voeg de rijst, de saffraan en ook de (bevroren) zeevruchten toe. Laat het geheel in 15 minuten gaar worden met het deksel op de pan en op laag vuur. Roer af en toe door om aankoeken te voorkomen. Laat indien de rijst niet gaar genoeg is de pan nog een paar minuten met gesloten deksel staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten