Translate

zaterdag 23 november 2013

Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

Een schotel die past bij de kou...... wel weer linzen, maar met de prei en de kaas is het weer een geheel ander recept.
Bij het afleveren klim ik over allerlei zaken, de buitenkant van het huis is die dag geverfd... ze zitten al een geruime tijd in de kou. In de keuken is het wel warm en wordt er snel aangevallen....


1 bakje Italiaanse kruiden (20 g)
450 g aardappelpuree
2 tenen knoflook
50 g boter
5 preien, gewassen en in stukken van 3 cm
2 blikken linzen (a 400 g)
25 g bloem
200 ml groentebouillon (van tablet), heet
150 g geraspte geitenkaas 50+

Verwarm de oven voor op 180˚C. Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. 
Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat u 'm kunt doorroeren. Pers 1 teen knoflook boven de puree. Roer met de oregano en salie door de puree.
Snijd de andere teen knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas.
Bak in 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten