Translate

woensdag 13 november 2013

Spruit­jes­stamp­pot met ge­rook­te kip

Het is echt herfst... dus deze week stamppotten... Voor vandaag met spruitjes en gerookte kip. Een hele licht smaak moet ik zeggen, verrassend lekker..... en lekker snel......


1.2 kg kruimige aardappelen
700 g geschoonde spruitjes (2 zakken)
200 ml melk
50 g boter
1 el dijonmosterd
300 g gerookte kipreepjes
50 g groentechips (zak 100 g)

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. 
Kook ondertussen de spruitjes in 7 min. beetgaar. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper. Meng de helft van de spruitjes door de aardappelpuree. Voeg de melk, boter en mosterd toe. Roer de rest van de spruitjes en de kipreepjes erdoor. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten