Translate

donderdag 14 november 2013

Hutspot net even anders

De piepers geschild, de rest ligt klaar... Een relaxte thuiskomst... en zo langzaam aan aan het eten beginnen. Er wordt bij afleveren geraden wat er in zit... ben benieuwd of ze de tomaatjes kunnen proeven en benoemen...


1 kg aardappelen
2 blokjes groentebouillon
3 uien
750 gr winterwortel
1 struik bleekselderij
100 gr zongedroogde tomaatjes
4 à 5 eetlepels sojasaus

Zet een grote pot water op. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze samen met de bouillon en het kokende water in een grote soeppan (aardappels net onder water).
Pel en snipper de ui en snijd de wortel in plakken. Doe de ui en de winterwortel bij de aardappels.
Verwijder de kop en kapje van de stronk bleekselderij en snijd deze ook in gelijke halve ringen; laat even op de plank liggen.  Haal de zongedroogde tomaten uit de pot en snijdt eventueel te grote stukjes nog wat kleiner. Bak ze in een hete koekenpan al omscheppend in 1 minuut lichtbruin en droog, pas op dat ze niet zwart kleuren! Blus met de sojasaus en laat de stukjes nog even droogbakken.  Doe de bleekselderij bij de andere groente en kook in nog 8 minuutjes gaar. Giet het overtollige water af en stamp alles even goed goed door.
Roer de stukjes zongedroogde tomaat erdoor en serveer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten