Translate

donderdag 25 april 2013

Spinaziejalousie met geitenkaas en rucolasalade

Het was even een holletje vandaag... niet zo zeer het recept als wel dat er een afscheidsborrel van een collega was. Dus na het afleveren meteen door met een lege maag....
In het recept hadden ze het over een rol bladerdeeg, kon ik niet vinden. Heb dus een pakje gebruikt en daar een lap van gemaakt.
Ik zou verder de spinazie toch nog even laten uitlekken.....


1 rol bladerdeeg (koelvers, 270 g)
150 g zacht geitenroomkaas
3 el olijfolie
1 courgette, in blokjes van 5 mm

2 tenen knoflook, geperst
600 g spinazie, gewassen
1 ei, losgeklopt
75 g rucola
1 kleine venkel, heel dun geschaafd
flinke handvol munt, grof gesneden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier los op een bakplaat. Bestrijk het deeg dun met de geitenkaas; laat een rand van 3 cm vrij.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de courgette 1 minuut. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut zachtjes. Bestrooi met zout en peper. Schep de courgette op een bord om iets af te koelen.
Schenk nog ietsje olie in de pan. Voeg op hoog vuur in kleine porties de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verdeel de courgette over de geitenkaas en daarover de spinazie. 
Klap een paar centimeter van de zijkanten over de vulling en rol het deeg met hulp van het bakpapier (als een sushi, maar dan niet te strak) op. Leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier. Maak in de bovenkant om de 2-3 cm een snede met een mes. Bestrijk de jalousie dun met ei.
Bak de spinazierol in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Meng intussen de rucola, venkel en de munt met de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten