Smaakt goed moet ik zeggen en niet zo moeilijk om te koken...
Restje komkommer en andere paprika verdwijnen ook in de salade.
Hoeveelheid ui in het recept mag iets minder..
200 gr quinoa
2 rode paprika’s
2 rode uien
1 blikje maïs
1 blikje bruine bonen
4 tomaten
3 teentjes knoflook
Bosje koriander
1 chilipeper
Sap van 3 limoenen
4 el olijfolie
Zout en peper
tortilla wraps
tortilla chips
Quinoa moet eerst gewassen worden, omdat het bedekt is
met een dun laagje saponine. Doe dit in een zeef onder koud stromend water
terwijl je met je hand door het graan woelt. Laat uitlekken. Zet een koekenpan
op hoog vuur en strooi de quinoa erin. Rooster de zaadjes al omschuddend tot ze
beginnen te kleuren en hun notige aroma verspreiden. Doe de quinoa in een
kookpan. Voeg 2x de hoeveelheid water toe plus een snuf zout en breng aan de
kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de quinoa in 15 -
20 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes. Spoel de
bonen in een zeef af met water en laat samen met de maïs uitlekken. Doe alles
in een schaal en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens een deel van
het limoensap toe, samen met de twee eetlepels olijfolie. Proef en voeg
eventueel meer limoensap toe. Serveer de salade met tortillawraps en met
fijngeknepen tortilla chips voor een knapperig effect
Geen opmerkingen:
Een reactie posten