Translate

donderdag 11 april 2013

Mexicaanse maaltijdsalade met quinoa

Quinoa, al vaker tegengekomen, maar nog nooit mee gekookt.
Smaakt goed moet ik zeggen en niet zo moeilijk om te koken...
Restje komkommer en andere paprika verdwijnen ook in de salade.
Hoeveelheid ui in het recept mag iets minder..


200 gr quinoa
2 rode paprika’s
2 rode uien
1 blikje maïs
1 blikje bruine bonen
4 tomaten
3 teentjes knoflook
Bosje koriander
1 chilipeper
Sap van 3 limoenen
4 el olijfolie
Zout en peper
tortilla wraps
tortilla chips

Quinoa moet eerst gewassen worden, omdat het bedekt is met een dun laagje saponine. Doe dit in een zeef onder koud stromend water terwijl je met je hand door het graan woelt. Laat uitlekken. Zet een koekenpan op hoog vuur en strooi de quinoa erin. Rooster de zaadjes al omschuddend tot ze beginnen te kleuren en hun notige aroma verspreiden. Doe de quinoa in een kookpan. Voeg 2x de hoeveelheid water toe plus een snuf zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de quinoa in 15 - 20 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes. Spoel de bonen in een zeef af met water en laat samen met de maïs uitlekken. Doe alles in een schaal en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens een deel van het limoensap toe, samen met de twee eetlepels olijfolie. Proef en voeg eventueel meer limoensap toe. Serveer de salade met tortillawraps en met fijngeknepen tortilla chips voor een knapperig effect

Geen opmerkingen:

Een reactie posten