Translate

dinsdag 23 april 2013

Raapstelen stamppot met paddenstoelensaus

In de krat zitten paddestoelen, raapstelen en onderstaand recept... appeltje eitje
Het is een prettige lente maaltijd, het weer buiten speelt ook mee.


2 bosjes raapstelen, goed gewassen, worteltjes verwijderd en in kleine stukjes
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
50 g boter
ca. 50 ml melk, warm
½ teentje knoflook, geperst
sap van een ½ citroen, minder of meer naar smaak
2 bakjes Nameco paddenstoelen, in stukken

2 el plantaardige olie of wat boter
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
200 ml crème fraîche
Zeezout
Peper uit de molen

Kook de aardappels gaar in water met wat zout.
Maak in de tussentijd de paddenstoelensaus.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten mee. Roer er de crème fraîche door. Laat de saus even heet worden en 5 minuten niet kokend op zeer laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een stamper en voeg eerst de boter toe, dan beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Voeg dan citroen naar smaak, peper, zout en knoflook toe en roer even goed door elkaar. Roer er dan met een houten lepel de raapstelen doorheen. Serveer met de paddenstoelensaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten