Translate

dinsdag 9 april 2013

Lentetaart met kruidenroom en een komkommersalade met appel en kokos

De temperatuur gaat ietsjes omhoog, het is langer licht en de vogels fluiten..... Op zoek naar wat te koken springt deze lentetaart in het oog.
Is nog een hele klus om zo na Pasen aan kwarteleitjes te komen blijkt... Maar het eindresultaat mag er zijn !


½ bos peen
500 g groene asperges
100 g doperwten (vers of diepvries)
8 kwarteleitjes
1 (bio)citroen
handvol verse kruiden (ca. 15 g), als platte peterselie, basilicum en munt 
bladerdeeg (270 g)
200 g verse roomkaas naturel
125 ml crème fraîche (125 ml)
1 teen knoflook, geperst

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.
Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.

 
1 komkommer
1 fris zoete appel (bijv jazz)
100 gr  verse kokosnootstukjes
3 el volle yoghurt
2 tl chilipeper (uit molen)
1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes

Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de komkommer en leg op een schaal. Snij de appel in dunne plakjes en verdeel met de kokosstukjes over de komkommer.
Meng de yoghurt met de chilipeper. Snijd de helft van de munt fijn en voeg toe. Sprenkel over de salade.
Scheur de rest van de blaadjes in stukjes en verdeel over de salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten