Translate

donderdag 18 april 2013

Rode bietentaart met zachte geitenkaas & tijm en een veldsla salade


Omdat er eentje jarig was geweest een (hartige) taart..
Ik gebruik bietjes eigenlijk alleen in een salade, dus dit leek mij wel een lekkere verandering.

Ook een dressing met slagroom is mij onbekend, maar smaakt goed..



6 plakjes kant-en-klaar hartige taart deeg
4 verse middelgrote rode bietjes
1 middelgrote ui
150 gram geitenkaas
1 ei 
150 ml slagroom
50 gram walnoten, in stukjes
1 volle theelepel verse tijm, alleen de blaadjes
scheutje olijfolie
peper en zout uit de molen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de rode bieten goed schoon en dep deze droog. Snijd de bieten en de ui in vieren. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het net gaar is. Haal de plaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
Laat het deeg ontdooien en leg de plakjes in een ondiepe beboterde taartvorm. Druk goed aan. Laat de bietjes en ui een klein beetje afkoelen en haal de schil eraf. Snijd er kleine partjes van en verdeel de groenten over het deeg. Klop het ei los en voeg de slagroom, tijm en de helft van de walnoten toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het slagroom mengsel over de groenten en garneer de taart met de overige walnoten. Plaats de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin is en de geitenkaas omhoog ‘borrelt’. Serveer de taart met een frisse groene salade.


150 gr veldsla
1 sjalotje, fijngehakt
2 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
80 ml slagroom
verse peper en zout uit de molen

Doe het fijngehakte sjalotje, de azijn en slagroom in een kom en klop met een garde schuimig. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla er bij en roer goed door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten