1 komkommer
2 uien
2 blikken
kikkererwten (a 400 g)
2 eetlepels olie
plantaardig
3
eetlepels milde currypasta (pot a 250 ml)
1 blik
tomatenblokjes (400 g)
100 ml
kokosmelk (blik a 400 ml)
1 mango
1
pak pappadums naturel (10 stuks)
1/2
zakje verse koriander (a 15 g)
Komkommer
wassen, zaden verwijderen en overig vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen
en fijnsnijden. Kikkererwten laten uitlekken. Olie in braadpan verhitten en
uien ca. 2 min. fruiten. Currypasta toevoegen. Kikkererwten, tomatenblokjes,
komkommer en kokosmelk toevoegen en geheel ca. 8 min. op laag vuur gaarkoken.
Intussen mango schillen, pit verwijderen, mango in blokjes snijden en laatste 3
min. meekoken. Pappadums bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Vlak voor
serveren koriander grof snijden. Curry over vier diepe borden verdelen en
garneren met koriander.
250
gram geweekte grauwe erwten
1
ui
2
tenen knoflook
lepeltje
massala
lepeltje
geplette korianderzaadjes
lepeltje
gemberpoeder
lepeltje
komijn
snuf
zout
snuf
cayennepeper
scheutje
water
half
blokje kokos (santen)
Fruit
de ui, de knoflook en de kruiden in een scheutje olie. Klein scheutje water
erbij. Dan de erwten toevoegen. Op een zacht vuur gaar laten koken. Na ongeveer
45 min een half blokje santen toevoegen en goed doorroeren. Een scheutje
kokosmelk kan natuurlijk ook maar van santen wordt het lekker sticky en daar
hou ik van.
Grauwe
erwten blijven door hun velletje helemaal heel als je ze kookt. Dus even
proeven om te checken of ze al zacht zijn. Op het einde heb ik de erwten
gestampt met een stamppotstamper. Zo wordt het een lekker prutterig geheel maar
houdt toch een bite.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten