Translate

dinsdag 14 mei 2013

Indiase curry van kikkererwten en mango met dahl van grauwe erwten en kokos

Na twee weken meivakantie kunnen we weer aan de slag... De avond ervoor heb ik de dahl al gemaakt.. omdat ie lang moet koken. In de magnetron weer opgepiept. De curry is snel gemaakt en de papadums ook. 


1 komkommer
2 uien
2 blikken kikkererwten (a 400 g)
2 eetlepels olie plantaardig
3 eetlepels milde currypasta (pot a 250 ml)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
100 ml kokosmelk (blik a 400 ml)
1 mango
1 pak pappadums naturel (10 stuks)
1/2 zakje verse koriander (a 15 g)

Komkommer wassen, zaden verwijderen en overig vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en fijnsnijden. Kikkererwten laten uitlekken. Olie in braadpan verhitten en uien ca. 2 min. fruiten. Currypasta toevoegen. Kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toevoegen en geheel ca. 8 min. op laag vuur gaarkoken. Intussen mango schillen, pit verwijderen, mango in blokjes snijden en laatste 3 min. meekoken. Pappadums bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Vlak voor serveren koriander grof snijden. Curry over vier diepe borden verdelen en garneren met koriander.


250 gram geweekte grauwe erwten
1 ui
2 tenen knoflook
lepeltje massala
lepeltje geplette korianderzaadjes
lepeltje gemberpoeder
lepeltje komijn
snuf zout
snuf cayennepeper
scheutje water
half blokje kokos (santen)

Fruit de ui, de knoflook en de kruiden in een scheutje olie. Klein scheutje water erbij. Dan de erwten toevoegen. Op een zacht vuur gaar laten koken. Na ongeveer 45 min een half blokje santen toevoegen en goed doorroeren. Een scheutje kokosmelk kan natuurlijk ook maar van santen wordt het lekker sticky en daar hou ik van.
Grauwe erwten blijven door hun velletje helemaal heel als je ze kookt. Dus even proeven om te checken of ze al zacht zijn. Op het einde heb ik de erwten gestampt met een stamppotstamper. Zo wordt het een lekker prutterig geheel maar houdt toch een bite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten