Translate

donderdag 30 mei 2013

Zomerse risotto met olijven & cantharellen en veldsla

Eens een risotto, de kleuren zijn eigenlijk niet zo zomers....
Op het laatst toch maar wat parmezaanse kaas erbij en veldsla.
Met m'n weer gerepareerde fiets op tijd afgeleverd....


2 sjalotjes, fijn gesnipperd
250 gr taggiasca olijven
2 rode uien
2 bosjes salie
2 el kappertjes
300 gr cantharellen
olijfolie
350 gr risotto
bouillon

Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie zachtjes aan en voeg de risotto toe. Giet beetje bij beetje, zo nu en dan roerend de bouillon toe. Snij intussen de Taggiasca olijven zonder pit grof en de rode uien in ringen. Hak 1 bosje salie ook grof. Meng door de zacht garende risotto. Verhit een beetje olijfolie in een pan en frituur hierin de rest van de blaadjes salie en daarna 2 el kappertjes tot beide knapperig zijn. Laat even afkoelen, bak de cantharellen in dezelfde pan en breng op smaak met peper en zout. Proef de rijst die net (niet helemaal) gaar en smeuïg moet zijn, voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de risotto in diepe borden met de cantharellen en kappertjes met salie overheen. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.


150 gr veldsla
1 sjalotje, fijngehakt
2 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
80 ml slagroom
verse peper en zout uit de molen

Doe het fijngehakte sjalotje, de azijn en slagroom in een kom en klop met een garde schuimig. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla er bij en roer goed door elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten