Translate

donderdag 16 mei 2013

Linzen met ovengroenten

Het is koud en nat buiten..... Ik heb een lauwwarme salade bedacht, maar had eigenlijk ook wel een winterse pot kunnen zijn.
De salade ruikt werkelijk heerlijk........
Ik besluit er een mooi stokbrood bij te geven.
Als de tas weer wordt teruggegeven met de schone spullen krijg ik de complimenten voor de beide maaltijden deze week....  


1 bos peen, schoongemaakt
400 g sjalotten, in parten
2 tenen knoflook met velletje, gekneusd
3 el olijfolie
4 el balsamicoazijn
2 blikken linzen (a 400 g), uitgelekt
3 el walnootolie (flesje 250 ml)
1/2 zakje selderij (a 40 g), blaadjes fijngesneden
1 citroen, schoongeboend
1 bakje tuinkers
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
2 avocado's eetrijp

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de wortels in drieën. Verdeel met de sjalot en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olijfolie met 2 el azijn en sprenkel erover. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
Meng de linzen in een schaal met de walnootolie en selderij. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp, 2 el sap en de tuinkers door de ricotta. Halveer de avocado's overlangs. Verwijder de pitten, schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel met citroensap.
Doe de groenten in een schaal. Duw de knoflooktenen uit hun velletje, prak fijn en meng met de rest van de olijfolie en azijn. Schep om met de groenten. Voeg toe aan de linzen. Verdeel de avocado erover en serveer de ricotta erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten