Translate

dinsdag 28 mei 2013

Marokkaanse eieren in paprikasaus

Vandaag eens wat met eieren..... dat doe ik niet zo vaak.
Het geheel is nogal vochtig, dus een kuiltje maken voor het ei is wat ingewikkelder....
Het is eindelijk eens lekker weer en als ik de tas aflever zitten er 3 buiten in een middagzonnetje te genieten. Ik geniet even een kwartiertje mee van de zon.


800 g tomaten
2 el olijfolie
2 rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten, in reepjes
1 gele en 1 rode paprika, in reepjes
8 eieren
1 tl mild paprikapoeder
1 bosje platte peterselie, grof gesneden
4 flinke el volvette yoghurt (of Griekse yoghurt)

Zet met een scherp mes een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Haal de schil eraf en snij ze in stukken.
Verhit in een wijde braadpan of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomatenstukjes toe aan het mengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.
Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min. tot de eieren naar wens gaar zijn. Bestrooi de eieren met peper en zout, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten