Gelukkig zit er een recept bij. Een licht maaltijdsoepje...
Ikzelf gebruik de rest van de chinese kool voor een wokgerechtje
300 g Chinese kool, zeer dun gesneden
1 bakje anijschampignons, in dunne plakjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 el zonnebloemolie
1 cm gember, geschild en fijngetrapt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 l groentebouillon
4 nestjes eiernoedels
1 blok tahoe, in stukken van 3 cm
Olie om in te frituren
2 lente-uitjes, in ringetjes
Frituur de blokjes tahoe om en om lichtbruin in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout of zoute ketjap.
Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan pan. Bak hierin de gember, de knoflook en ui zachtjes aan tot de ui zacht en glazig worden. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
Breng de groentebouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de Chinese kool en het paddenstoelenmengsel toe. Kook 1 minuut door.
Leg de noedels en de tahoe in 4 soepkommen en schep de bouillon en groenten er over. Bestrooi met wat lente-ui.
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 el zonnebloemolie
1 cm gember, geschild en fijngetrapt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 l groentebouillon
4 nestjes eiernoedels
1 blok tahoe, in stukken van 3 cm
Olie om in te frituren
2 lente-uitjes, in ringetjes
Frituur de blokjes tahoe om en om lichtbruin in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout of zoute ketjap.
Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan pan. Bak hierin de gember, de knoflook en ui zachtjes aan tot de ui zacht en glazig worden. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
Breng de groentebouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de Chinese kool en het paddenstoelenmengsel toe. Kook 1 minuut door.
Leg de noedels en de tahoe in 4 soepkommen en schep de bouillon en groenten er over. Bestrooi met wat lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten