Translate

dinsdag 5 maart 2013

Curry van gemengde groente, aardappelen en ei

Wat te doen met een witte kool.... dit recept dus.
Heb er uiteindelijk iets minder aardappelen in gedaan en er naanbrood bijgegeven...  Was een enorme wok vol. Eieren er door, maar ook er bovenop... sprinkel kokos erover voila 


8 eieren
1 kilo vastkokende aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 prei
2 rode paprika’s
300 gram sperziebonen
300 gram witte kool
stukje gemberwortel
2 eetlepels olie
2 eetlepels currypasta
2 dl groentebouillon
2 dl kokosmelk

Kook de eieren in 8 minuten hard.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet de bouillon en de kokosmelk er bij.
Breng dit aan de kook.
Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Schep de laatste minuten de parten ei er door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten