Translate

dinsdag 26 maart 2013

Pinda-prei-pompoenstamppot

De krat bracht het weekend een enorme pompoen.... uitdaging om hier iets mee te doen, zonder in een soep te vervallen...
Omdat ik ook alle recepten uit de dunne vegetariƫr wil maken komt er op bladzijde 61 alles bij elkaar. Geen idee hoe het zal smaken..
Het geheel is wat papperig moet ik zeggen, ik had het steviger verwacht.
Bijzonder... maar ik sta hier niet om te juichen......
Serveer er een witte koolsalade bij met wat appel er door en rozijnen... dressing van yoghurt en mayo, peper zout


1 kilo aardappelen
1-1,5 kilo pompoen
500 gram prei
4 eetlepels pindakaas
100 gram gezouten pinda’s
sambal (voor de liefhebber)
zout en peper
scheutje (soja)melk

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Was de pompoen (als je hem niet schilt), verwijder de zaden en snij in kleine stukjes. Was de prei en snij in kleine ringetjes. Doe aardappel, pompoen en prei in een grote pan en kook met een beetje zout of groentebouillonblokje in 20 minuten gaar.
Giet af en stamp door elkaar. Giet er een beetje melk door en maak op smaak met wat zout en peper. Roer de pindakaas door de stamppot. Een likje sambal geeft extra pit aan het geheel. Garneer elk bordje met een klein handje pinda's.
Serveer er een rauwkostsalade bij, van bijvoorbeeld witte kool of witlof.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten