Translate

donderdag 14 maart 2013

Mie met paddestoelen en cashewnoten en een Thais groentepakketje

Een combinatie van 2 recepten... de mie ziet er wel smakelijk uit, maar zit weinig groens in. De pakketjes zijn eigenlijk met kip, maar die laat ik eruit... ze ruiken echt fantastisch. 


1 pak eiermie (250 g)
2 bakjes shii-takes (paddestoelen, a 100 g) 
1 bakje champignons (250 g)
150 g peultjes
3 eetlepels roerbakolie (fles a 250 ml)
2 teentjes knoflook
1 schaaltje taugé (125 g)
75 g gezouten cashewnoten

Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Shii-takes en champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Peultjes schoonmaken. In wok olie verhitten. Paddestoelen en peultjes toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Mie mengen met groentemengsel en op smaak brengen met zout en peper. Cashewnoten grofhakken en over mie strooien. Lekker met atjar tjampoer.


3 eetl. Japanse sojasaus
2 eetl. Thaise vissaus
1 eetl. chilisaus
2 eetl. sesamolie
1 eetl. zonnebloemolie
1 teen knoflook, geperst
75-100 g taugé
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
100 g spitskool
1 kleine winterwortel

Klop een marinade van de soja-, vis- en chilisaus, de oliesoorten en knoflook. Laat de plakjes kip een kwartiertje marineren. Snijd intussen alle groenten, behalve de taugé, in dunne reepjes, de harde soorten het fijnst.
Neem 4 even grote, flinke vellen bakpapier en schik alle groenten in bergjes in het midden van de vellen. Verdeel de marinade erover. Bind de pakketjes van boven als een buideltje dicht met oventouw, of, wat prozaïscher, vouw ze dicht en zet ze vast met ordinaire nietjes. Handig: u kunt de papilottes ruim van tevoren maken.
Verwarm de oven op 200 °C en bak de pakketjes in 15-18 minuten knapperig gaar. Knip de pakketjes op de borden open.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten