Translate

donderdag 21 maart 2013

Aardappelgoulash met zuurkool

 Liep vandaag even anders dan gepland... gisteren met boodschappenbriefje te lang in de kroeg... vanmorgen om 7 uur uit m'n bed en bedenken wat ik anders kon maken....
De zuurkool werd gestoofd in de appelsap, alles op tijd klaar..



1 ui
1 dunne prei
250gr champignons
2 eetlepels boter
1/2 à 1 theelepel karwijzaad
175 gram paprika (in blokjes)
2 laurierblaadjes
1/2 zakje minikrieltjes (à 450 gr)
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gr)
zout/peper
4 takjes peterselie

Ui, prei en champignons schoonmaken. Ui en prei in ringen snijden, champignons in plakjes. In braadpan boter  smelten en ui en prei in ca 4 minuten fruiten. Champignons, karwijzaad, paprikablokjes en laurier toevoegen en ca 5 minuten smoren. Intussen krieltjes 4 minuten voorkoken. Krieltjes afgieten en aan ui-preimengsel toevoegen. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en geheel krachtig op smaak brengen met peper en zout. Aardappelgoulash onafgedekt nog enkele minuten stoven tot aardappeltjes gaar zijn. Peterselie vlak voor serveren boven goulash klein knippen. Lekker met (wijn) zuurkool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten