De zuurkool werd gestoofd in de appelsap, alles op tijd klaar..
1 ui
1 dunne prei
250gr champignons
2 eetlepels boter
1/2 à 1 theelepel karwijzaad
175 gram paprika (in blokjes)
2 laurierblaadjes
1/2 zakje minikrieltjes (à 450 gr)
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gr)
zout/peper
4 takjes peterselie
Ui, prei en champignons schoonmaken. Ui en prei in ringen snijden, champignons in plakjes. In braadpan boter smelten en ui en prei in ca 4 minuten fruiten. Champignons, karwijzaad, paprikablokjes en laurier toevoegen en ca 5 minuten smoren. Intussen krieltjes 4 minuten voorkoken. Krieltjes afgieten en aan ui-preimengsel toevoegen. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en geheel krachtig op smaak brengen met peper en zout. Aardappelgoulash onafgedekt nog enkele minuten stoven tot aardappeltjes gaar zijn. Peterselie vlak voor serveren boven goulash klein knippen. Lekker met (wijn) zuurkool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten