Translate

dinsdag 12 maart 2013

Minestrone

Het is koud deze week..... in de Krat zat een recept voor minestrone en besluit deze te maken.
Gooi er zelf nog wat mais doorheen en wat kidneyboontjes.
Fiets langs het Vlaamsch broodhuis en besluit er ook nog een lekkere pavé bij te leveren met een stuk roomboter.
Kom in de ijskast nog een stukje Parmezaanse kaas tegen en rasp die voor er overheen..... stevige maaltijd zo


2 uien, grof gehakt
½ spitskool, in reepjes
3 stengels bleekselderij, in stukjes
6 wortels, in stukjes van 2 cm
1 prei, in ringetjes
200 g krielaardappelen, geschild
brood
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 el olijfolie
1 el boter
1 blik gepelde tomaten, 400 g
2 takjes tijm
1 laurierblad
1 ½ l groentebouillon

Verhit de olijfolie en de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Bak hierin de uitjes en knoflook aan tot ze wat glazig beginnen te worden. Voeg dan selderij, wortels, spitskool, aardappels en prei toe en bak 5 minuten mee op laag vuur.
Voeg dan de gepelde tomaten, de tijm, het laurierblad en 1 liter van de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet op heel laag vuur en laat 1 uur zachtjes sudderen. Check af en toe of er voldoende vocht in de pan zit. Vul zo nodig aan met de overgebleven bouillon.
Verwijder de tijm en het laurierblad.
Serveer met wat lekkere olijfolie en brood om te deppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten