De kaas die daar voor gebruik gaat apart mee voor over de pasta
pak pasta naar keuze
4 uien
4 paprika’s, waarvan ten minste 2 rood
pond tomaten
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree à 140 gram
bakje voorgebakken tofu à 200 gram
2 eetlepels pesto (basilicum)
olijfolie
zout en peper naar smaak
evt. een paar snippers kaas naar keuze ter garnering
4 uien
4 paprika’s, waarvan ten minste 2 rood
pond tomaten
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree à 140 gram
bakje voorgebakken tofu à 200 gram
2 eetlepels pesto (basilicum)
olijfolie
zout en peper naar smaak
evt. een paar snippers kaas naar keuze ter garnering
Kook de pasta op de normale wijze gaar, met een beetje
zout of met een groentebouillonblokje en een scheutje olijfolie tegen het
plakken.
Snij de uien, en bak ze in de olie tot ze glazig zijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Was de tomaten en halveer ze.
Doe de paprika's, de tomaten en de teentjes knoflook in de keukenmachine of blender en pureer, tot er geen grote stukken meer in zitten.
Doe dit mengsel bij de uien in de pan, voeg de tomatenpuree toe en zout en peper. Doe ook de tofu stukjes in de saus. Leng aan met water tot je de door jou gewenste dikte hebt. Laat een minuut of 8-10 pruttelen. Dan draai je het gas uit en roer je de twee lepels pesto door de saus. Afgedekt warm houden tot de pasta klaar is. Garneer desgewenst met wat kaas.
Snij de uien, en bak ze in de olie tot ze glazig zijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Was de tomaten en halveer ze.
Doe de paprika's, de tomaten en de teentjes knoflook in de keukenmachine of blender en pureer, tot er geen grote stukken meer in zitten.
Doe dit mengsel bij de uien in de pan, voeg de tomatenpuree toe en zout en peper. Doe ook de tofu stukjes in de saus. Leng aan met water tot je de door jou gewenste dikte hebt. Laat een minuut of 8-10 pruttelen. Dan draai je het gas uit en roer je de twee lepels pesto door de saus. Afgedekt warm houden tot de pasta klaar is. Garneer desgewenst met wat kaas.
1 sjalotje
1 teen knoflook
500 g sperziebonen
zout
2 eetlepels
citroensap
5 eetlepels
olijfolie
peper
1 takje oregano
50 g pecorino
Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.
Sperziebonen schoonmaken en wassen. In pan water met snufje zout aan de kook
brengen. Sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen sjalotje,
knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met
zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen.
Oreganoblaadjes van takje afrissen en over boontjes verdelen. Pecorino over
bonen raspen of schaven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten