Grote macaroni gekookt en deze stoofschotel... ik ging toch uiteindelijk volgens planning de deur uit pppffff
2 aubergines
15 – 20 middelgrote
tomaten, in kleine stukjes gesneden
2 uien
2 teentjes knoflook
bakje champignons
stukje schapenkaas
olijfolie
Italiaanse kruiden
(tijm, rozemarijn, marjolein, oregano)
zwarte peper
zout of
groentebouillonblokje
Snij de aubergine
in de lengte door en in de breedte in plakjes en bestrooi lichtjes met wat
peper en zout.
Bak de schijfjes op
een redelijk hoog vuur aan beide kanten in de olijfolie. Zet vervolgens het
vuur laag en doe een deksel op de koekenpan.
Snij de ui en fruit
in olijfolie in een andere pan. Pers de knoflook in de pan. Voeg de tomaten en
wat zout (of het bouillonblokje) en peper toe.
Doe een mespuntje
tijm, rozemarijn, marjolein en oregano in de pan. Verhit het mengsel en zet het
vuur laag. Laat 10 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de
aubergines toe en laat het geheel nog eens 10 minuten stoven.
Snij de champignons
in partjes en doe ze er de laatste 3 - 5 minuten bij.
Rasp wat
schapenkaas over de stoofpot en serveer met pasta of rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten