Translate

donderdag 14 februari 2013

Snelle spinazieomelet met gebakken aardappelen en tomatensalade

Ijzel, sneeuw, kou, wind..... De eerste 2 zorgen er voor dat ik een sms verstuur met Kom het zelf maar halen....
De zoon komt de spullen afhalen. De omelet (nog aan het stollen op de foto) kan perfect in een bakvorm, de aardappelen in een kom met deksel.... de tomaten los er bij.


500 gram verse spinazie
5 eieren
1 dl (soja)melk
50 gram maïs uit blik
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper, of een beetje chilipoeder
stengel bleekselderij
2 tomaten
2 eetlepels geraspte oude (geiten)kaas
50 gram zachte geitenkaas in blokjes
25 gram pecannoten (mogen ook walnoten zijn)
olijfolie
zout en peper


Was de spinazie grondig en wok 4-5 minuten met wat zout in hete olijfolie. Laat even uitlekken.
Klop de eieren los in een kom met wat zout en peper en schep de spinazie, de melk, de maïs, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte chilipeper en de in stukjes gesneden selderij en tomaten toe. Verhit boter in een grote koekenpan en schep het eimengsel in de pan. Strooi de geraspte kaas, de blokjes geitenkaas en de pecannoten erover, en bak 5-7 minuten tot de onderkant bruin is.

Draai de omelet om (handigst gaat dit door de omelet op een deksel te laten glijden, en dan weer omgekeerd in de pan doen) en bak de andere kant 2-3 minuten.


200 g kerstomaten
200 g peertomaten
2 kleine pruimtomaten, gesneden
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 handvol basilicum, in kleine reepjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn

Meng de kers-, peer- en pruimtomaten in een schaal met de ui en het basilicum.
Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Sprenkel de dressing over de salade. Hussel de salade voorzichtig. Serveer de salade meteen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten