Het is koud, dus maar een winterse pot. Snel klaar en voedzaam en lekker. Hoewel ik maaltijden die uit bonen bestaat er niet spetterend aantrekkelijk eruit vind zien... gelukkig maakt de smaak veel goed.
2 teentjes knoflook gehakt
rode peper zonder
zaad gehakt of 1tl. sambal
Tivall balletjes
(of soortgelijke vleesvervanger)
bakje
cherrytomaatjes
3 bosuitjes
1 bosje verse
koriander
1 theelepel kerrie
1 pot jonge
kapucijners (velderwten) ca. 660 gr
olijfolie
zout en versgemalen peper, limoensap
zilvervlies rijst
Kook de rijst gaar
zoals je gewend bent (met zout of groentenbouillon).
Snij de rode uien
niet te fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of
wokpan en voeg de uien toe. Bak tot ze glazig en zacht worden. voeg de knoflook
toe. Even flink bakken. Snij ondertussen de vegetarische balletjes in vieren en
doe ze erbij.
Snij dan de
tomaatjes in tweeën en doe in de pan, doe de paprika erbij. Snij de bosui in
ringetjes van ongeveer een halve centimeter. Samen met de kerrie toevoegen in
de pan.
Doe de uitgelekte
kapucijners bij de rest. Laat ze één minuutje meepruttelen, hak de koriander
fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en besprenkel met wat limoensap. dien
dan direct op, samen met de rijst, de gebakken reepjes, en - als je wilt- een
salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten