Translate

dinsdag 12 februari 2013

Jonge kapucijnders met verse koriander

Het is koud, dus maar een winterse pot. Snel klaar en voedzaam en lekker. Hoewel ik maaltijden die uit bonen bestaat er niet spetterend aantrekkelijk eruit vind zien... gelukkig maakt de smaak veel goed. 


4 (rode) uien 
2 teentjes knoflook gehakt
rode peper zonder zaad gehakt of  1tl. sambal
Tivall balletjes (of soortgelijke vleesvervanger)
bakje cherrytomaatjes
 3 bosuitjes 
1 bosje verse koriander
 1 theelepel kerrie
1 pot jonge kapucijners (velderwten) ca. 660 gr
olijfolie 
zout en versgemalen peper, limoensap 
zilvervlies rijst

Kook de rijst gaar zoals je gewend bent (met zout of groentenbouillon).
Snij de rode uien niet te fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of wokpan en voeg de uien toe. Bak tot ze glazig en zacht worden. voeg de knoflook toe. Even flink bakken. Snij ondertussen de vegetarische balletjes in vieren en doe ze erbij.
Snij dan de tomaatjes in tweeën en doe in de pan, doe de paprika erbij. Snij de bosui in ringetjes van ongeveer een halve centimeter. Samen met de kerrie toevoegen in de pan.
Doe de uitgelekte kapucijners bij de rest. Laat ze één minuutje meepruttelen, hak de koriander fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en besprenkel met wat limoensap. dien dan direct op, samen met de rijst, de gebakken reepjes, en - als je wilt- een salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten