Translate

dinsdag 5 februari 2013

Groente tajine



Had het weekend voor vrienden een heerlijke lamscouscous gemaakt en besluit deze week ook een vegetarische variant te maken.
De couscous tricolore ziet er geweldig uit, maar smaakt ook lekker.
De groente tajine geurt geweldig en zorgt dat ik met een rammelende maag het eten wegbreng.
Ze hebben er zelf ook van gesmuld... eentje om te onthouden dus................



1 pak gezeefde tomaten of 5 verse pomodori of trostomaten
3 rode uien
3-4 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
1 el korianderkorrels
2 tl komijnpoeder
3 tl kurkuma
mespuntje kaneel of koekkruiden
1 halve flespompoen
1 venkel
100 g gedroogde abrikozen (of een mix van abrikozen en dadels)
1 blikje kikkererwten
1/2 blokje groente- of peterseliebouillon
1 stronk broccoli
verse koriander (optioneel)

Als je verse tomaten gebruikt: breng een grote pan water aan de kook, voeg de tomaten toe, doe warmtebron uit, spoel de tomaten na een minuutje wachten met koud water af en pel ze. Pel en snipper de ui. Verwarm in een tajine of braadpan op de laagste vuurstand de olijfolie en voeg de ui toe. Knijp de knoflook erboven en rasp de gember erbij. Stamp de korianderkorrels in de vijzel fijn en roer samen met de andere gedroogde kruiden door het uimengsel. Leg deksel op de pan en snijd de wortel in niet te kleine stukken of schil de pompoen, verwijder hooi en snijd in blokken. Snijd de venkel door de helft en daarna in parten. Doe in de pan en fruit de groente onder af en toe roeren op zacht vuur zeker 4 minuten. Snijd de tomaat in vieren of gebruik de gezeefde tomaten en voeg samen met de abrikozen, de (uitgelekte)kikkererwten, 200 ml kokend water en het halve bouillonblokje bij de groente. Snijd de broccoli in roosjes, leg op de groente en laat het geheel pruttelen tot de groente beetgaar is. Serveren: hak een paar takjes verse koriander en strooi over de schotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten