Heb in ieder geval een pak tortilla's die gebruikt moeten worden en bedenk er de vleesloze chili bij.
Met mijn net gekochte mandoline snij ik er een komkommer bij, in prachtig dunne plakjes.
De familie schijnt een levende discussie te hebben gehad over hoe je het beste de tortilla's kon vouwen......
1 el zonnebloemolie
1 teen knoflook,
fijngesneden
1 schaal
vegetarisch fijngehakt (175 g)
1 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
(djinten)
1/2 tl chilipeper
(uit molen)
1 zak paprika mix (3
stuks)
2 pakjes tomatensaus (tomato frito, a 350 g)
1 blikje maïs (198
g, pak 3 stuks), uitgelekt
2 blikken
chilibonen (a 400 g), uitgelekt
1 bekertje crème
fraîche (125 ml)
50 g jong belegen
kaas 50+, geraspt
Verhit de olie in een
hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn
en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de
tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
Voeg de maïs en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.
Voeg de maïs en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten