Translate

donderdag 17 januari 2013

Wal­no­t­en­qui­che met ou­de kaas

Hartige taart.. niet met waterkers (niet te vinden), maar rucola.... en toch ook maar een salade erbij... ziet er grappig uit, zo met die halve tomaatjes........ Zelf afgeleverd, al glibberend en wel. Ik heb zelf een prei-variant.. 



1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid 
2 zakken waterkers (a 75 g)
200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
150 g boerenkaas oud 48+, geraspt
1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd

 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. 2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. 3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.



1 sinaasappel, schoon geboend
 2 el olijfolie 
1 el verse gember, geraspt
400 g winterpeen, geschild en wortels grof geraspt
1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes

 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Maak een dressing van het sap, het rasp, olijfolie en de gember. Meng met de wortel en breng op smaak met zout. Bestrooi met korianderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten