1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
6 plakjes
roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
2 zakken waterkers (a 75 g)
200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
150 g boerenkaas oud 48+, geraspt
1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd
2 zakken waterkers (a 75 g)
200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
150 g boerenkaas oud 48+, geraspt
1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd
Verwarm
de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de
walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten
onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de waterkers en walnoten
in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. 3. Klop de eieren los met de
crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel
de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche. Schenk het eimengsel
erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
1 sinaasappel, schoon geboend
2 el olijfolie
1 el verse gember, geraspt
400 g winterpeen, geschild en wortels grof geraspt
1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
Rasp de
oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Maak een dressing van
het sap, het rasp, olijfolie en de gember. Meng met de wortel en breng op smaak
met zout. Bestrooi met korianderblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten